Valentijn
Een kaart en een bosje bloemen
Je krijgt ook nog een bos bloemen van ons, je moet ze alleen wel zelf even planten. Ja, echt. De kaart die je hebt gekregen is namelijk van Groeipapier.

Hoe dat precies in elkaar steekt, zie je in de video - of kun je hieronder lezen.
Stappenplant
Plant je kaart!
Groeipapier, ook wel bloeipapier of zaadpapier genoemd, laat je boodschap tot bloei komen. Maar de zaadjes komen niet zomaar tot bloei. Daar zijn de juiste omstandigheden en een beetje geduld voor nodig.

En, extra goed nieuws, door deze kaart te planten, help je ook nog eens de vlinders en de bijen een handje!

Stap 1. Maak je groeipapier vochtig
Maak het groeipapier eerst goed nat. En dan bedoelen we écht goed nat! Pas dan kan het papier goed oplossen zodat de zaadjes kunnen ontkiemen.

Stap 2. Leg je groeipapier op de aarde.
Leg het groeipapier binnen in een potje of buiten op een balkon of in de tuin op de aarde. Gebruik hiervoor het liefst zaaigrond of potgrond voor de moestuin. De beste tijd om buiten te planten, de beste tijd om in de tuin te zaaien is tussen april en mei. Binnen zaaien kan vanaf half april, waarna ze half mei naar buiten moeten.

Stap 3. Bedek je groeipapier met een dun laagje aarde
Dek het groeipapier af met een paar mm aarde. Zo krijgen de zaadjes voldoende voedingsstoffen, bescherming en licht om te ontkiemen. Bedek je het papier onder een te dikke laag aarde, dan zullen de zaadjes minder snel, of helemaal niet ontkiemen.

Stap 4. Water, water en nog eens water
Geef zeker in het begin elke dag wat water, zodat het papier vochtig blijft. Het beste gebruik je een sproeier met een zachte kop zodat het papier overal evenveel water krijgt. Een gieter of een beker zonder sproeikop kan ervoor zorgen dat het papier niet gelijkmatig nat wordt en niet alle zaadjes even goed uitkomen.

Stap 5. Zon, warmte en veel liefde
Zorg daarnaast voor een lichte en warme plek. Let wel op met een plekje in de volle zon, zeker in de zomer. Dan kan je papier uitdrogen en gaan de zaadjes niet ontkiemen. Nu is het geduld hebben! Binnen een week ontkiemen de eerste plantjes. Blijf je plantjes ook na het ontkiemen veel liefde en aandacht geven. Wel mag je nu wat minder water geven dan in de eerste week.

Namens heel Unbrick

Ik hout van jou!
<3

Ik hout van jou!
<3

nl_NL